Pratik Izmir Lokma Tarifi

0

 Pratik İzmir Lokma Tarifi

Ege'nin meşhur tatlısı İzmir lokmasını kendi mutfağınızda hazırlayın! Tam kıvamında şerbeti ve çıtır dokusuyla İzmir lokması tarifinin tüm sırları.

İzmir Lokması Tarifi

İzmir lokması, özellikle sıcak ve şerbetli olarak servis edildiğinde lezzetine doyum olmayan geleneksel bir Türk tatlısıdır. Hamurunun puf puf kabarması ve şerbeti tam çekmesi için doğru kıvamı yakalamak önemlidir. İşte size evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir Pratik İzmir lokması tarifi


pratik izmir lokması nasıl yapılır
Dan PNG görüntüsü tr.pngtree.com/



Malzemeler


Hamur İçin:

3 su bardağı un


1 paket instant maya (10 gram)

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1.5 su bardağı ılık su


Şerbet İçin:


3 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu


Kızartmak İçin:


Bol miktarda sıvı yağ

Hazırlanışı


1. Şerbetin Hazırlanması


Şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 15 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatmadan birkaç damla limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbetin tamamen soğuması için bir kenarda bekletin. Lokmalar sıcak, şerbet ise soğuk olmalıdır.


2. Hamurun Hazırlanması


Geniş bir yoğurma kabına unu alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı, toz şekeri ve tuzu ekleyin. Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek spatula veya elinizle hamuru karıştırın. Hamur, cıvık ve ele yapışan bir kıvamda olacaktır. Yaklaşık 10-15 dakika kadar iyice yoğurun veya mikserin hamur yoğurma ucuyla karıştırın.


Hamurun üzerini streç film veya temiz bir bezle kapatın ve oda sıcaklığında 45 dakika ile 1 saat arasında mayalanmaya bırakın. Hamur bu süreçte iki katına çıkacaktır.


3. Lokmaların Kızartılması


Derin ve geniş bir tavaya bolca sıvı yağı alın ve orta ateşte ısıtın.


Bir elinize hamuru alın. Başparmağınız ile işaret parmağınız arasından hamuru sıkarak fındık büyüklüğünde parçalar çıkarın. Diğer elinizdeki kaşığı sıcak yağa batırın ve hamuru kaşıkla alarak kızgın yağın içine bırakın. Tüm lokmaları bu şekilde yapın. Lokmaların eşit boyutta olması, hepsinin aynı anda pişmesini sağlar.


Lokmalar altın rengini alana kadar sık sık çevirerek kızartın.


4. Servis Aşaması


Kızaran lokmaları bir kevgir yardımıyla yağdan çıkarın ve hemen soğuk şerbetin içine atın. Yaklaşık 1-2 dakika şerbette bekletin. Lokmalar şerbeti çektikten sonra servis tabağına alın.


Üzerine isteğe bağlı olarak tarçın veya pudra şekeri serpip sıcak olarak servis edebilirsiniz.


 Afiyet olsun!

Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Admin Tarafından İncelenmektedir.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
Üst
Reklamı Geç
Reklamı Geç
KAPAT
KAPAT