Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır

Manşet Haberler
0

 

Patlıcan Dolması


Tarifimizde herkesin sevdiği patlıcan dolması nasıl yapılır anlatacağız. İhtiyacımız olan malzemeler: patlıcan, kıyma, soğan, pirinç, salça, domates, fıstık, maydanoz, baharatlar, sarımsak, zeytinyağı, su.


1. Patlıcanları alıp uzunlamasına kesip, içini bir kaşık yardımıyla oyuyoruz. 

2. Pirinçleri yıkayıp, biraz haşladıktan sonra suyu süzüyoruz. 

3. Kıymayı, ince doğranmış soğanı, fıstığı pilavlık halde hazırlanan pirinci bir kapta harmanlıyoruz. 

4. İçine salça, doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, baharatlar, sarımsak ve zeytinyağı ilave edip karıştırıyoruz. 

5. Bu karışımı patlıcanların içine dolduruyoruz. 

6. Fırın tepsisine dizip, üzerine biraz su ilave ediyoruz. 

7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.

üzerini süslemek için nane ve ya maydanoz yapraklarından faydalanabilirsiniz.

Ve hazır! Afiyet olsun!

Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır detayları ile paylaştığımız tarifimiz ile ilgili deneyimlerinizi merakla bekliyoruz. 

Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Admin Tarafından İncelenmektedir.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
Üst
Reklamı Geç
Reklamı Geç
KAPAT
KAPAT